Rio Grande do Sul Union of Engineers Headquarters

Porto Alegre - Brazil

2014

Open Competition - 2° Place.

Area: 10.372,00 sq m.

The project consists in a transparent building, with abundant natural light and permeated by gardens, which sets around a generous void that visually connects all floors.

This space articulates the activities inside the building, exposing the users’ flow and movement. A set of open stairs and walkways runs through the void, reinforcing the prerogative of an extrovert building.

An Unifying Coverage, composed by metal grids, glass, air extractors and adjustable louvers for sun protection, filters the natural light and crowns this diaphanous space of mediation between the natural environmen­­t and the built surroundings.

Rio Grande do Sul Union of Engineers Headquarters