NASP-Natura Headquarters

São Paulo - Brazil

2012/2015

Invited Competition - 1st prize.

Built

Area:  29.700 sq m

Situated on the margins of Anhanguera Highway, one kilometer from Marginal Tietê, Natura’s new building will be constructed next to its distribution center. 

Composed by six floors, the design is set around an integrating void, which permits the visual connection between floors. The internal gardens and the circulation areas will also face the void. The layout prioritizes flexibility and creates a large open space to increase the use of natural light.

Following eco-efficiency’s principles, the east and west facades will be protected by a laminated glass louver system fixed in the frames. Metal louvers will be implanted on the north and south faces in order to decrease the indoor insolation. Furthermore, the green roof aims to intensify the building’s thermal isolation.